Top-lista.com

FAQ ZA WEBMASTERE

 1. Zašto se učlaniti?
 2. Zašto je top-lista.com bolja od ostalih toplisti?
 3. Što znače polja 'unutra' i 'van'?
 4. Gdje naći kod za linkanje?
 5. Izgubio sam password/login?
 6. Zasto moja stranica nije rangirana?
 7. Kako se često lista osvježava?
 8. Kako se često lista resetira?
 9. Mislim da neki član top liste vara, što učiniti?
 10. Ostale zloupotrebe naših članova
 11. Da li je ovaj servis besplatan za sve?
 12. Postoje li kakva ograničenja?
 13. Moj site ne spada niti u jednu od ponuđenih kategorija, kamo da ga prijavim?
 14. Kako se ispisati sa Top Liste?

1. Zašto se učlaniti?
Korisno je biti članom Top-Liste (TP) jer TP ima veliki promet, što znači da će vam dobra pozicija na našoj listi povećati posjećenost vaših stranica. Osnovni je cilj svake web stranice/webmastera na internetu da na svoju stranicu dovede što veći broj posjetitelja. Ništa vam ne vrijedi dobar sadržaj i puno uloženoga truda ako nitko neće vidjeti vaše djelo. Zato trebate promovirati vaše stranice. Jedan od dobrih načina promocije su svakako top liste, a Top-Lista.com je k tomu jedna od boljih toplista na ovim prostorima. Šta vam drugo preostaje nego da se učlanite!

2. Zašto je Top-Lista.com bolja od ostalih toplisti?

 • Kategorije - lakše je posjetitelju naći ono što traži.
 • Mi vas nikada nećemo prevariti i postaviti hrpu bannera ili pop-up prozora po siteu kako to rade druge top liste - nama je želja imati lijepi site, koji će se brzo učitavati i po kojem će ljudi moći s uživanjem surfati i posjećivati vaše stranice.

3. Što znače polja 'unutra' i 'van'?
Polje 'unutra' pokazuje koliko je glasova web stranica poslala na top listu. Ujedno se prema istom polju vrši rangiranje stranica, dakle stranica sa najviše glasova će zauzeti najvišu poziciju na listi. Polje 'van' nam pokazuje koliko je posjeta, odnosno 'izlaznih hitova', dobila neka web stranica. To su posjete koje je top-lista.com poslala na određenu stranicu. Svaka top lista na webu koja imalo vrijedi će uvijek poslati više posjeta webmasteru nego što je on poslao posjetitelja na top listu.

4. Gdje naći kod za linkanje?
Otiđite na stranicu "Članovi" koju možete naći u gornjem izborniku, upišite vaše korisničko ime i password, logirajte se i odite na stavku "Preuzmi linkove i bannere". U slučaju bilo kakvih problema možete nam se javiti na mail i tražiti pomoć.

5. Izgubio sam password/login?
Vaš password možete dobiti ovdje. Dovoljno je upisati vašu mail adresu i password će vam biti poslan. Ako vam to ipak ne uspije, obratite nam se putem kontakt obrasca.

6. Zašto moje stranica nije rangirana?
Da bi stranica bila prikazana, mora dobiti barem jedan glas. Također se može desiti da stranica dobije glasove, ali da se ne pokaže odmah na top listi. Razlog je taj što se lista osvježava svakih 15 minuta i prikazuje stanje glasova za zadnjih 20 dana. Ako je netko danas glasao za Vas, taj glas će biti zabilježen odmah u sustavu, ali na Top Listi će se prikazati tek sljedeći dan.

7. Kako se često lista osvježava?
Top lista se osvježava svakih 15 minuta, tj. nakon 15 minuta će se vidjeti najnovije promjene u poretku nastale glasanjem posjetitelja.

8. Kako se često lista resetira?
Lista se na novoj Top Listi ne resetira, nego svaki dan prikazuje stanje za prijašnjih 20 dana. Ako je npr., danas datum 1.12, na listi ćete vidjeti stanje glasova za period od 10.11 do 30.11, odnosno period od 20 dana ne uključujući današnji dan.

9. Mislim da neki član top liste vara, što učiniti?
Moguće je da neki od članova pokušava na nepropisan način popraviti svoju poziciju na listi, ali je malo vjerojatno da prilikom toga neće biti otkriven - softver koji pokreće top-listu.com koristi najsuvremenije metode otkrivanja lažnih glasova i to pomoću cookiesa, ip adresa te još nekih načina. U slučaju da sam software ne otkrije prijestupnika, budite sigurni da ćemo mi osobno svaki pokušaj prijevare kazniti - izbacivanjem člana iz servisa. Ako smatrate da netko vara, javite nam se putem kontakt obrasca.

10. Ostale zloupotrebe naših članova
Žalite nam se ukoliko je naš član napravio nešto od slijedećeg:

 • prekršio copyright vaših stranica
 • neka druga zloupotreba
 • itd...

Vašu žalbu pošaljite putem kontakt obrasca i ukoliko se pokaže opravdanom, mi ćemo izbaciti člana iz našeg servisa.

11. Da li je ovaj servis besplatan za sve?
Da, svatko tko ima web site se može učlaniti.

12. Postoje li kakva ograničenja?
Član može biti svatko bez obzira iz koje je zemlje. Postoje jedino ograničenja u vezi sadržaja i jezika na stranicama - pročitajte u pravilima.

13. Moj site ne spada niti u jednu od ponuđenih kategorija, kamo da ga prijavim?
Sa rastom broja prijavljenih siteova rast će i broj kategorija. Do tada prijavite vaš site pod Ostalo. Kada otvorimo novu kategoriju vaš ćemo site automatski prebaciti u odgovarajuću kategoriju - pritom vi ništa ne morate raditi (mijenjati kod ili sl..).

14. Kako se ispisati sa Top Liste?
Tako da nam pošaljete neki od podataka po kojemu ćemo locirati vaš account i izbrisati ga, ili jednostavno maknite link za glasanje sa svojih stranica (tj. pobrinite se da više ne dolaze glasovi preko vašeg kôda), pa će nakon par mjeseci vaš account biti izbrisan kao neaktivan.

Ne zaboravite najvažniju stvar - što više posjetitelja pošaljete na Top-Lista.com, ostvarit ćete bolju poziciju na listi i vaša će stranica dobiti još više posjeta.

Glavna Ljestvica:

Top 40

 

BESPLATNI LINK DANA