Top-lista.com

FAQ ZA SURFERE

Top-Lista.com je kao što i samo ime kaže, top lista najposjećenijih siteova. Ovaj site vam može služiti kao izvrstan izvor linkova, a da bi vam se to olakšalo, stranice su podijeljene u kategorije. Top listu pokreće automatska skripta koja broji klikove što dolaze sa stranica članova top liste te ih rangira prema broju klikova. Na vrhu se nalaze siteovi koji su donijeli najviše glasova - to su obično najkvalitetniji siteovi jer oni imaju najviše posjetitelja. Unutar 24 sata jedan surfer može dati samo jedan glas nekoj stranici, što znači da se glasanje istih osoba ne broji. Na taj način je osigurano pošteno rangiranje siteova prema stvarnoj količini njihovog prometa. Lista se osvježava svakih pola sata.

Pitanja:

1. Što znače polja 'unutra' i 'van'?
Polje 'unutra' pokazuje koliko je glasova web stranica poslala na top listu. Ujedno se prema istom polju vrši rangiranje stranica, dakle stranica sa najviše glasova će zauzeti najvišu poziciju na listi. Polje 'van' nam pokazuje koliko je posjeta, odnosno 'izlaznih hitova', dobila neka web stranica. To su posjete koje je top-lista.com poslala na određenu stranicu.

2. Lista je potpuno prazna, zašto???
Lista prikazuje stanje glasova za zadnjih 20 dana. Ako je lista za određenu kategoriju prazna, to znači da niti jedan site nije poslao glas na Top Listu u zadnjih 20 dana. Na listi se objavljuju isključivo stranice koje šalju glasove na top listu. Morati ćete pričekati neko vrijeme dok ne stignu novi glasova na toplistu tj. dok se ne prikažu stranice koje su ih poslale.

Glavna Ljestvica:

Top 40

 

BESPLATNI LINK DANA